About Me.......

My photo
SUBANG U5, SELANGOR, Malaysia
i'm fulltime housewife n mom of 3 sons razin uqail , razin hazwan, razin rafif n my only daughter Juwita Nur Isha.

Wira dihati ku ...siapa...?????

.................................

Salam smua...ari ni jue nak citer pasal "WIRA". Salah satu wira di hati jue de lah yg dlm pic kat atas nie...!!!selain hubby wira di hati Jue..."ACM 9981" nilah yg jue anggap salah satu wira dhati jue jgak..nak tau naper...?????

..................................

"ACM 9981" nie lah yg byk berjasa dlm idup jue..sejak dr seblom kawen hinggalah dah ada hero yg 2 org ni..."Akil n Juan". Sblom kawen abah jue yg guna wira ni.....merata2 dibawaknyer abah , mak n adik2 Jue...klu time raya atau kenduri jgn citer arr...agaknyer klu wira ni leh ckp..dia akan ckp...."tolonnnnnnnn aku dah penat.....jantung(engin) aku dah nak meletup...bg lah aku rest....!!!!!" tu lah agak2 nyer wira ni kan ckp..tu klu bleh ckp ler....tp malang dia bisu....heheheehh...Walaupun buruk n jenis lama (sedan manual) tp kau tetap wira dhatiku.Pic ni Jue snap thn lepas.

...................................

Asal wira ni abah beli dgn harga secondhand jer owner lamanyer perempuan so cantik lah ckit sbb pompuan bwk x lah lasak mana sgt. Wira ni lahir tahun 1994 dgn memakai baju warna biru tua. Lepas tu abah jue bg pki baju baru warna meroon..segak bergaya ckit la...hehehh walaupun dah tua.Dipakaikannyer skirt lg lah cantik ditambah lak lampu kat dpn tu org panggil lampu per spotlight(entah betul ker dak namanyer tu..almaklum larr...pompuan bknnyer pandai bab2 keter ni naik pandai lah) pas tu repair engin yg dah tua tu ckit2 shat la dia cam wira muda lah blk. Sayang nak jual tau walaupun dah tua.

Setelah Jue kawen thn 2002 abah bg wira ni kat menantu first dia iaitu hubby Jue lah lgpun masa tu abah dah ada 1 keter lg kancil so x larat nak bayar 2..2 keter... so abah pun serahkan segala2nya pada hubby jue tuk jadi owner yg ke3 la plak....Wira nilah yg plg sbuk skali time ari kenduri Jue kawen ..pegi antar Jue g beli brg kawen ..cari andam..macam2 lah..tulah jasa dia yg x leh jue lupa walaupun hanya keter buruk...hehehehhhh.Dah abih kenduri umah Jue bawak lak kerumah hubby jue kat kuala kangsar tuk diguna pakai kat sana plak..sian wira kan...letih dia..!!!

Setelah kawen kami tinggal di KL bawak la lg wira ni g ke KL plak.Sampai kat KL igt wira ni leh rehat tp.....keter ni plak di bawak hubby tuk kejer outstation merata outstation dia g rasa2nyer dalam msia ni yg wira ni x g lagi cumalah..Sabah, Sarawak dan Langkawi yg lain semuanya dah diterjah ngan Wira ni. Lasaknyer jgn ckp lah eksiden pun dah 2..3 kali walaupun badan wira ni dah bertampal2 tp tetap kuat gak lagi.

..............

Tahun 2003 wira ni sekali lg berjasa pada jue sbb masa ni lah jue asik berulang alik keklinik sbb dah ngandung anak first (akil). Sehinggalah bersalinkan akil di Taiping Perak.Balik smula ke KL lepas pantang Wira masih lagi setia bersama Jue n family. Sekian lamanya wira ni bersama kami jarang2 nak meragam kekadang tu ada la..tp berbaloi la kuar duit tuk dia sbb byk gunanya...tul x..??? Sekali lg wira ni dipergunakan masa jue ngandungkan anak yg ke2 (Juan) pd thn 2005 sama jer lah kejer nyer wira ni...sehinggalah juan lahir dan skang anak jue dah umur 5thn yg first yg second 3thn.

Sehinggalah thn lepas (2007) wira ni dipakaikan baju baru warna meroon seperti yg dalam pic tu....sian lak tgk bdnnyer bertampal2..hehhehh...Kemudian hubby jue dpt offer kejer di Qatar kembalilah Wira ni kepangkuan abah sehinggalah kami kembali ke msia thn 2009 nnt.Tp alhamdulillah jgk hubby terima offer tu dapat kami bayar loan keter tu dgn cepat dan skrang keter tu dah menjadi hak milik kami sepenuhnyer bkn hak bank lg dah. Baru2 ni dlm mggu lepas Jue dapat berita wira ni tukar baju lg tp kali ni color hitam metalic la plak..amboiii bergaya sungguh Wira ku ni...x sabar nak tgk sbb x dpt pic lg..so cuma bayangkan lah...dgn warna itamnyer ala2 sport car gituuu..hahahhahahhh

Itulah "WIRA DIHATIKU" jasamu sentiasa di kenang walaupun x bernyawa....Insyaallah hingga bila2....

3 comments:

zahira said...

wah...dah lain dah blog ni, hehehe

mc tie said...

uhhh..byk tol citer kjue ni..wira..uhhh..haru biru rase tuan punya kete sayang sgt2 kt die..kalo die bernyawa..mesti kjue dah kawen ngan die kang..huhu

Anonymous said...

tq singgah blog jue...